Home

Надежда Нейнски откри кръглата маса „Избори 2013. Предизвикателства пред смесените региони на България”

„23 години след началото на промените една от най-сериозните кризи в държавата е институционалната криза. Тя започна с идването на Симеон Сакскобургготски в България, тогава започна целенасоченото рушене на институционализма в България и подкопаването на демократичните основи на държавата”.

 С тези думи евродепутатът Надежда Нейнски откри в събота кръгла маса на тема „Избори 2013. Предизвикателства пред смесените региони на България”.

 Тя бе организирана от гражданско сдружение EVET и Фондация “Конрад Аденауер”. На нея бяха обсъдени теми като анализ на етническия модел на прехода, влияние на вота извън страната върху резултатите от изборите в смесените региони, интеркултуралният диалог и развитието на общностите като основа на дясно-центристка политика в смесените региони на България и стратегия за действие в следващия изборен период.

 „Европа започва голям дебат за демокрацията и за ценностите. Дясномислещите хора трябва да се фокусират върху зоната на общите си принципи, ценности и визия за бъдещето на България. Трябва да се структурира еднинна дясна платформа, която да бъде пресечната точка на политически формации, граждански сдружения и хора с влияние в обществото, и да се изгради силна единна дясна партия.