Home

Летен събор – Приморско

 

От  04 – 07 септември членове и сътрудници на ГС ЕВЕТ се събраха на традиционен национален събор на морето. Тази година съборът се проведе в хотелите „Флора“ и „Гергана“ в красивия черноморски град Приморско. Както всяка година, така и през тази – не липсваха интересни хрумвания на участниците, като разходка с пиратски кораб по крайбрежието и под проливния дъжд. На турнира по карти представителите на южна България победиха отбора от северна България. На танците – всяка от вèчерите бе на двойките от северна България. Поради лошото време /дъжд, колкото искаш/ тази година футбол не се игра.

На 06 и 07 септември в залата на общинския съвет в приморско се проведе традиционната за летните събори работна среща на тема: „Гражданските организации-двигател на промените“. В нея участие взе и Националният координационен съвет /НКЦ/ на ЕВЕТ.  Д-р Йелис Еролова представи две от разработките си: „Етничност, идентичност и стереотипи“ и „Традиционната толерантност и стереотипи спрямо бежанците в България“.

Семра Якуб ни запозна с актуалната политическа обстановка и мястото на ЕВЕТ в „Стратегия 2020“

Гости на събитието бяха:  Антоанета Апостолова – кмет на район Слатина, София, Милена Докова – представител на Фондация „Конрад Аденауер“, кметът на община Приморско – Димитър Германов, Миглена Барцулева – председател на общинският съвет в Приморско и други.

Председателят на Управителния съвет на ГС ЕВЕТ – Ергин Емин запозна участниците  с предизборната кампания и субектите – кандидати за 43то народно събрание. След дълга дискусия се взе решение, НКС да възложи на Управителния съвет на ГС ЕВЕТ да изготви специална декларация  за подкрепа на европейската десница, в лицето на ПП ГЕРБ, за единното й управление след парламентарните избори, насрочени за 05.10.2014 г. Декларацията да се разпространи чрез БТА сред обществеността в България.

 

Екип ЕВЕТ